Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 55
  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Blue Planet
    Posts
    886

    Default Some editors in the forms disappear BUT theyre still there

    Howdy,
    adding this on its own thread..will do that in future..sorry.

    A while ago i mentioned some editors are disappearing but reappear when clicking the label of form.
    So rather then show images i made a quick video (450K).
    Can you tell me if its something to worry about?
    Before i post link just wanted to say it doesnt seem to affect anything though and seems just like an anomolie. It appears to happen..i "THINK" when you delete an editor and add a different one.
    I didi run the repair DB and restarted ..i might check to make sure i am not adding with same name,i don't think so..but will check.
    Here's the video....

    EDIT:

    OK...it seems to happen if you delete a editor from a form and add a new one, that gives this odd
    behaviour. Does it happen for anyone else?
    If you create a FORM from the get-go with 10 editors and run it to test then close program doen & THEN restart you'll see that the FORM with 10 editors is perfectly fine.
    I think (i will retest tomorrow morning..bit late here) if you add more editors to existing form it is FINE
    as well. Its when you DELETE one from the form..then readd another one that the odd disappearing happens.
    Theyre still there (as you can see in video) but not sure what causes it.
    At the end of the day it doesnt appear, as far as i can tell, to create a problem except when you have
    20 and theyre all hidden untill you click it might get confusing..but,,,be nice if others could try it.

    Thanks,
    Robbie

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3,209

    Default

    Thanks Robbie. It helps a ton when working through these bugs.

    If the editors are showing up when running the program, it isn't a big deal. Just something quirky with the model editor.


    Thomas

  3. #3
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    207

    Default

    Oh yeah...that's one I can confirm also and forgot about - the disappearance of the editors. It happened to me some time ago, and like Robbie, it didn't appear to affect anything, but made it an odd experience when trying to select something in there to edit.

    Mel

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3,209

    Default

    Quote Originally Posted by Mel Bel View Post
    Oh yeah...that's one I can confirm also and forgot about - the disappearance of the editors. It happened to me some time ago, and like Robbie, it didn't appear to affect anything, but made it an odd experience when trying to select something in there to edit.

    Mel
    Mel, did it happen after deleting an editor?


    Thomas

  5. #5
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    108

    Default Editor Names Disappear?

    Thomas,

    Created a new project in the latest ESB version.

    I created four new FORMS (Objects) and added EDITORS to two of the FORMS (Objects) all of those are OK and shows up.....

    I added 15 to 20 EDITORS to the third FORM (Object) and when I look at the FORM in the designer and expand it.... all of the EDITOR Names are gone except for one of them... When I click on the blue title area of the FORM container or click in the blank area the EDITOR name becomes visible.

    The EDITOR names are there but just not visible...?? This is only happening on the third FORM (Object)

    when I run the software to test, everything is ok and all EDITORS show up and I am able to customize them in the window.

    JIM

    Running ESB as Administrator
    Windows 10

  6. #6
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Blue Planet
    Posts
    886

    Default

    Jim,
    that was answered on this thread... http://profittigersystems.com/vbforu...ight=disappear

    I think a search for disappear shows a few more threads but just need to click name (blue area).
    Mel noticed it too but it doesnt affect the workings..just a weird quirk...
    Robbie

  7. #7
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3,209

    Default

    Quote Originally Posted by Wfjh View Post
    Thomas,

    Created a new project in the latest ESB version.

    I created four new FORMS (Objects) and added EDITORS to two of the FORMS (Objects) all of those are OK and shows up.....

    I added 15 to 20 EDITORS to the third FORM (Object) and when I look at the FORM in the designer and expand it.... all of the EDITOR Names are gone except for one of them... When I click on the blue title area of the FORM container or click in the blank area the EDITOR name becomes visible.

    The EDITOR names are there but just not visible...?? This is only happening on the third FORM (Object)

    when I run the software to test, everything is ok and all EDITORS show up and I am able to customize them in the window.

    JIM

    Running ESB as Administrator
    Windows 10
    JIM, was the Form collapsed when you added the editors?


    Thanks,


    Thomas

  8. #8
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    207

    Default

    Sorry, Thomas, I was just reviewing this thread and noticed you had a question for me from a month ago.

    Yes, that's when it happened for me. I would delete an editor and then it seemed to mess up the visibility of other editors in the list.

    That's what I remember, but it's been awhile.

    Mel


    Quote Originally Posted by TigerSoftware View Post
    Mel, did it happen after deleting an editor?


    Thomas

  9. #9
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    108

    Default

    Quote Originally Posted by TigerSoftware View Post
    JIM, was the Form collapsed when you added the editors?


    Thanks,


    Thomas
    Yes, it was collapsed but, expanded as I added editors....
    Also I did not delete any forms or editors during the creating process.

    If I click in the blue area it advances through the list of EDITORS making the Titles visible one at a time. But, clicking on the one EDITOR Title that is visible it disappears. I have to hit the Edit button to view which EDITOR I am one.. Makes it difficult to find the correct EDITOR to go back and add items to a dropdown menus, Radio Buttons etc...

    JIM
    Last edited by Wfjh; 03-08-2017 at 05:42 PM.

  10. #10
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Blue Planet
    Posts
    886

    Default

    I dont know where this is going. I showed screen shots in my other thread that THIS is EXACTLY
    what was happening to me and Mel as well.
    It appears Thomas is aware of it and it doesnt affect anything when run (as Mel said as well) but
    i agree that its a pain...but i can live with it as getting the other things fixed and ready is more
    important. If theres a list of 20+ like i have theres a point where you click it (somewhere i cant rememvber where now..not at pc) but all of them show, until you click somewhere else..lol.
    But anyway..i happy to live with the anomoly and get the other stuff ready.
    Cheers

Similar Threads

  1. Previous Editors in list disappear
    By schmutly in forum Bugs and Errors
    Replies: 1
    Last Post: 11-03-2016, 10:00 AM
  2. Setting an Editors Default Value (Not Property)
    By aussieokie in forum ESB Wishlist
    Replies: 0
    Last Post: 10-19-2010, 09:43 PM
  3. Clarification on adding editors to TSB Expert
    By MikeM in forum How, What, Where Questions.
    Replies: 9
    Last Post: 08-15-2010, 10:47 PM
  4. Custom Text Editors
    By TinkBD in forum ESB Wishlist
    Replies: 4
    Last Post: 06-19-2009, 12:07 PM
  5. How To Name Uniqe Editors
    By Village in forum How, What, Where Questions.
    Replies: 9
    Last Post: 03-20-2009, 06:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may edit your posts
  •